A-
A+

Di: Det behövs ett helhetsgrepp

Bostad, Ekonomi, InrikesNews55

LEDARSVEPET 13/1 Regeringens satsning på kompensation för höga elpriser kritiseras på ledarplats i dag i svensk dagspress.

Petra Lundgren

Dagens industri tycker det behövs ett helhetsgrepp, snarare än punktinsatser som nu är fallet med kompensation för höga elpriser. Förslaget kritiseras på ledarplats eftersom det mest gynnar dem som gör av med mest el slår, orättvist geografiskt.och är röstfiske i början av ett valår. 

Även Svenska Dagbladet tar upp regeringens satsning på kompensation och kallar det “Bidragsplåster på skattesåren”. Skribenten menar att det är regeringens sätt att med bidrag dämpa opinionens vrede trots att regeringen själv orsakat det läge som är nu. 

Aftonbladet tar upp att restriktionerna ifrågasätts av oppositionen, men att de själva till exempel inte krävt utbyggnad av sjukvården eller att personalens villkor ska förbättras. Det är hyckleri anser ledarskribenten som påpekar att det inte går att klaga på konsekvenserna när vården är underfinansierad. 
Expressen tar också upp oppositionens kritik av de nya restriktionerna som högern bland annat ser som hot mot demokratin. Ledaren tycker att högern ska tagga ner.

Petra Lundgren
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss