A-
A+

DI: Därför kommer vi få leva med högre bensinpris

Inrikes, SamhälleNews55

LEDARSVEPET 26/1 Flera ledarskribenter tar idag upp energifrågan. DI hävdar att vi kommer att få leva med högre bränslepriser. GP kritiserar ett av riksdagspartierna i energifrågan. DN har ett annat fokus. Tidningen anser att samhället är naivt i den skada som kriminella orsakar.

Rikard Jansson

DI:s ledarskribent skriver att grön energi inte löser bränslebristen och att vi kan räkna med högre olje- (läs: bensin) pris framöver. Detta av flera skäl.

Efter pandemin vill vi köra mer bil. De som producerar olja vrider dock inte på kranen eftersom det fortfarande råder osäkerhet kring den gröna omställningen (läs: elbilar). Samtidigt är banker restriktiva till att låna ut i den fossila sektorn på grund av kritik från intresserupper som de engagerar sig i olje- och gasbranschen. 

Även om mängden grön energi ökar räcker det alltså inte till att tillgodose behovet samtidigt som utbudet av fossila bränslen minskar, är ledarskrientens slutsats.

Även GP skriver om energipolitiken och hävdar att Centerpartiet håller på att göra sig irrelevant. Detta med utgångspunkt att deras utspel om att det måste ske breda uppgörelser i energipolitiken så länge de inte är beredda att kompromissa om kärnkraften.
DN skriver att vi samhället är naivt då de kriminella får chans på chans trots att de utsätter oss andra, omgivningen, för fara. Hur stor skada ska de få utgöra? frågar sig skribenten.

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss