A-
A+

Dagens Näringsliv: Högsta handelsvinsten någonsin i Norge

Ekonomi, affärer och finans, Politik, UtrikesNews55

OMVÄRLDSSVEP Norsk rekordförsäljning har bidragit till den största handelsvinsten någonsin och i Danmark slår prishöjningar hårt mot konsumenterna.

Petra Lundgren

Annons

Annons

Ledande EU-länder pressar Europeiska kommissionen i Bryssel att ta fram en beredskapsplan om Storbritannien genomför sitt hot att avbryta handelsarrangemanget för Nordirland som ingår i brexitavtalet. Det rapporterar Financial Times

Hamnen i Los Angeles kommer att vara i gång dygnet runt för att få bort kön av containerfartyg, rapporterar Wall Street Journal. Svårigheten att få fram varor har lett till brist och högre kostnader för konsumenterna. Hamnen i Long Beach började ha öppet dygnet runt förra månaden. Stora hamnar i Asien och Europa har arbetat dygnet runt i flera år. 

Tyska Handelsblatt skriver att den tyska statsbudgeten kan gå plus med miljarder. Det beror på att en global skattereform som gäller företag. Finansminister Olaf Scholz har sagt att Tyskland kommer att ha stor nytta av den internationellt överenskomna nya förordningen. 

Danska Börsen rapporterar om “ganska extrema och skyhöga prishöjningar” som drabbar danska konsumenter som får lägga betydligt mer pengar på mat. Det rör sig enligt tidningen om ett stort hopp på 19 procent. 

Norge har sålt gas för rekordsummor tack vare de historiskt höga gaspriserna, skriver norska Dagens Näringsliv. Värdet av naturgasexporten slutade på 48,7 miljarder norska kronor i september. Det är nästan en sjufaldig ökning från september förra året, men då var priserna historiskt låga.

Annons

Annons

Petra Lundgren
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss