A-
A+

Clas Ohlson stiger efter månadsrapporten

Ekonomi, affärer och finansNews55

Hemfixarkedjan Clas Ohlson ökade försäljningen i september och aktien stiger drygt 4 procent i den inledande handeln.

Rikard Jansson

Annons

Annons

Stockholmsbörsen har som väntat inlett stigande på torsdagen efter att framsteg nåtts i samtalen kring skuldtaket i USA.

Efter 10 minuters handel var OMXS30-indexet upp 1,24 procent till 2 248,71.

De amerikanska börserna inledde nedåt på onsdagen men vände uppåt och stängde på positivt territorium vid stängningsdags. Förhoppningar om framsteg i samtalen kring det amerikanska skuldtaket bidrog till uppgången.

Börserna i Asien-regionen rör sig överlag uppåt på torsdagen. Hongkong-noterade Chinese Estate, som varit näst största ägare i Evergrande, stiger över 30 procent efter ett bud på bolaget.

Hemfixarkedjan Clas Ohlson försäljning i september ökade 6 procent till 667 miljoner kronor (629). Den organiska försäljningen ökade med 5 procent. Onlineförsäljningen steg till 68 från 42 miljoner kronor. 

Bland aktierekommendationer som är kursdrivande märks Paretos säkning av Swedencare till behåll från tidigare köp. Aktien backar nästan 5 procent under morgonen. Sandvik klättrar två procent efter att Swedbank uttryckt att aktien handlas på attraktiva nivåer. Storytel rapporterar en abonnnenttillväxt som låg i linje med förväntningarna och aktien handlas upp 1,6 procent.

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss