A-
A+

Bilknepet: Så kan du spara tusenlappar

Kostnaderna skenar lätt iväg för bilägare, men mycket kan du fixa själv och spara pengar.
PrivatekonomiNews55

Det är dyrt att ha bil, särskilt när den krånglar. Men med enkla knep kan du spara tusenlappar.

Annelie Sandström

Något som är aktuellt just nu är att skifta till vinterdäck. Eftersom det är däckbyte två gånger om året kostar det några hundralappar varje gång och över tid drar summan snabbt iväg. Att skifta själv är inte särskilt svårt och tar inte lång tid i anspråk.

– Har man en domkraft och ett hjulkors, vilket de flesta bilar har i skuffen, och 30 minuter över på dagen så kan man spara några hundralappar, säger Lukas som jobbar inom bilbranschen, till Nyheter24.

När oljelampan börjar lysa i bilen får många en känsla av att det kommer bli kostsamt. Men ett oljebyte är inte så dyrt.

– De flesta verkstäder tar allt från 2 000 till 5 000 kronor för ett oljebyte medan det kostar några hundralappar att byta själv.

Likaså att kolla lufttrycket i bilen är något som man gör enkelt själv, helt gratis på närmaste bensinstation.

Även när det kommer till att byta bromsar är det något man klarar av att göra själv för den som är villig att testa, även om många kanske anser att det är lite överkurs.

– Har man en lite äldre bil som behöver nya bromsar är det väldigt lätt att göra, dock kanske man inte ska rekommendera att göra det på nyare bilar då de har en del teknik kopplat till bromssystemet.

1
Annelie Sandström
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss