A-
A+

Aftonbladet: Löfvens sista viktiga kapitel

Foto: Jonas Ekströmer/TT
Inrikes, PolitikNews55

LEDARSVEPET Idag inleds konferensen Remember ReAct i Malmö för hågkomst av Förintelsen och bekämpande av antisemitism och den lyfts i flera ledare i svensk dagspress.

Petra Lundgren

Annons

Annons

Aftonbladets ledare beskriver Stefan Löfvens medverkan på konferensen som ett “sista viktiga kapitel i hans politiska testamente”. En stor del av hans politiska kall har varit att bekämpa rasism, nynazism och antisemitism. 

Även Expressens ledare tar upp Remember ReAct, men ur ett annat perspektiv: En filt som lagts över böcker med judiska teman i fönstret på Malmö stadsarkiv inför konferensen. Anledningen var att en chef var rädd att någon skulle krossa rutan. Tyget togs bort men Expressens ledare tycker att händelsen är “lika skrämmande som talande”. Inte minst eftersom stadsarkivet ingått avtal med Unesco om att försvara yttrandefriheten och mänskliga rättigheter.

Dagens Nyheters ledare tar upp samma händelse och Sydsvenskan skriver också om Förintelsen, konferensen och om statsminister Stefan Löfvens möte med Ronald S Lauder, ordförande i Judiska världskongressen, i Malmö Synagoga. 

Dagen Industris ledare skriver att det är en tydlig markering mot antisemitism att konferensen hålls i Malmö där judehatet är stort. Men noterar också att det inte räcker, de politiska partierna måste hålla rent från antisemitism i sina egna led och att det behövs legala konsekvenser för att få en förändring. 

Petra Lundgren
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss