A-
A+

Aftonbladet: Därför bör skolan sänka sina ambitioner

Ekonomi, Inrikes, Miljö och natur, Teknik och vetenskapNews55

LEDARSVEPET 18/10 Det är spridda skurar på dagens ledarsidor. Dyra satsningar inom skolan, Googles ideologiska dogm och en höjd bränsleskatt står i fokus i tre av måndagens ledare.

Sarah Carlsson

Annons

Annons

Skolornas IT-satsning i Stockholm blir en dyr historia, rent av en katastrof. Det skriver Aftonbladets ledarskribent Zina Al-Dewany. “Vansinnigt dyrt och uselt. Så kan den stora satsningen på Skolplattformen i Stockholm stad beskrivas”, menar Al-Dewany. Inför nästa upphandling behöver ambitionerna skruvas ner och målet om att vara i “världsklass” slopas. 

I GP ifrågasätter man techbolagens makt och hur företag som Google driver en “dogmatisk sekt”, där oliktänkande utesluts och personer som ifrågasätter sparkas. Enligt Adam Cwejman handlar det inte om ett ärligt engagemang, utan om lönsamhet och att hålla sig på god fot med Kina. “Vi har att göra med bolag vars inflytande över våra liv vi inte kan välja bort och vars ideologiska agenda kommer påverka våra samhällen för lång tid framöver”, skriver Cwejman. 

I DN fokuserar man på bensin och klimatet. För att Sverige ska nå klimatmålen så måste bränsleskatten öka, eftersom en så stor del av koldioxidutsläppen kommer från transporter. Det menar Susanne Nyström som skriver att en utredning slagit fast att “högre drivmedelspriser kommer att vara en viktig drivkraft för elektrifiering och minskad trafik”.

Annons

Annons

Sarah Carlsson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss