A-
A+

Gunnar Ljunggren: Så slösar staten bort våra pengar

Ni som varit med sedan Sovjetunionens fall kanske kommer ihåg skrönan om produktionen av spik i Sovjetunionen. Om inte så får ni här en påminnelse.

Gunnar Ljunggren: Så skor sig politikerna på avlidnas pengar

Vi som är lite äldre och har varit med ett antal år har blivit luttrade. Nu när vi ser resultatet av vårt arbete i form av pension undrar man vart alla pengar tagit vägen. En hel del har hamnat i fel fickor under många år.

Lennart Låftman: Så kastar politikerna miljarder i sjön

Två bilder av samma ekonomi. Den ena återfinns i den fysiska världen: människor med sina arbetstimmar, råvaror, fabriker, alla varor i butikerna etc. En avbild av denna finns i den finansiella världen med pengar, löner, lån och räntor, skatter och statsutgifter. Om balansen mellan de två världarna störs får vi inflation eller lågkonjunktur.

Volvo Cars, vad håller ni på med?

På måndag, den 21 mars, tillträder Volvo Cars nye VD Jim Rowan. Han får det inte lätt.

Gunnar Ljunggren: Detta missar politikerna om äldres ekonomi

I EU-parlamentet står en svensk EU-parlamentariker och kritiserar den bristande jämlikheten mellan män och kvinnor i EU-parlamentet. Men det handlar om bristande jämlikhet mellan män och kvinnor bland andra länders EU-parlamentariker.

Lennart Låftman: Vad kommer efter Ukraina?

E55:s krönikör Lennart Låftman skriver i sin premiärkrönika om kriget i Ukraina och undrar vad som händer härnäst.

E55:s vinexpert: Här är den nya typen av vin som blivit populärt

E55:s vinkrönikör och expert Magnus Waern berättar i sin premiärkrönika allt du behöver veta om en ny typ av vin som lockat stort intresse.

Så blev den svenska affärsmodellen framgångsgrik

1867–1869 drabbades Sverige av en kraftig missväxt. En effekt av denna missväxt blev en ökad utvandring. Från mitten av 1800-talet till cirka 1920 utvandrade 1,5 miljoner människor. De allra flesta till USA.

Be om att bli uppringd

Mejla oss