A-
A+

Så skulle Sverige kunna uppnå politisk stabilitet

Alternativet. En väg till politisk stabilitet fram till valet 2022.

Varför gör vi inte som i Schweiz?

Valet i Sverige närmar sig. Socialdemokraternas nya partiordförande Magdalena Andersson ska nu förhandla om innehållet i politiken med Vänsterpartiet.

Varför duckar politikerna coronafrågan?

För cirka ett halvår sedan skrev jag en insändare som handlade om Sveriges bekämpning av pandemin. Jag efterlyste då ett ”pandemi-råd”.

Så blir du blåst på tusentals kronor i matpengar

Vad sägs om 7000 kronor om året i extrapengar till ett normalhushåll. Ja, så skulle det kunna vara om marknaden fungerade som den ska. Men nu gör den inte det.

Varför revolterar inte miljöpartiets gräsrötter?

Om man är snäll kan man säga att miljöpartiet i opinionsundersökning efter opinionsundersökning balanserar på riksdagsspärren; fyra procent. Är man elak kan man säga att partiet har legat under spärren en längre tid.

(S)triderna om ordförandeposten

Det är dags för vaktavlösning hos Socialdemokraterna. Vem blir det som kommer avgöra hur det största partiet kommer fördela bidrag och vem som ska betala.

Vi lyfter fram de glömda grupperna

När jag fyllt 70 år blev jag i våras tillfrågad om jag ville bli redaktör för e55.se. Fantastiskt. Jag skulle få vara med om en nystart en gång till efter A ekonomi, Ekonominyheterna och DITV. För e55 gör nu en nysatsning med många nya ideér och duktiga journalister. Om ni letar runt på siten kommer ni få se. Och allt är ännu inte på plats. Det kommer mer. Och vi ska ge er nyheter som ni kan använda.

”Tio år efter världsekonomins hjärtstillestånd”

I filmen ”The Big Short blir USA:s dåvarande finansminister Hank Paulson uppring och utskälld av sin franska kollega Christine Lagarde, sedermera chef för den Internationella Valutafonden IMF. ”Hur i helvete kunde du låta Lehman Brothers gå i konkurs?”, undrar hon. Över hela världen var det många om ställde samma fråga. Särskilt med tanke på vad […]

Be om att bli uppringd

Mejla oss