A-
A+

Så mycket lägger Sveriges seniorer på julklappar

Sveriges seniorer är en generös grupp. Totalt 9 miljarder kronor väntas de över 55 år att spendera på julklappar i år. Men endast var fjärde önskar sig själv något i julklapp.

Frida Mrad

Nästan alla, 94 procent, av Sveriges seniorer kommer att köpa julklappar till andra i år. Det totala värdet uppgår till 9 miljarder kronor. Det visar en ny undersökning av Smart Senior.

Sveriges seniorer står för två tredjedelar av den totala köpkraften och många lägger stora summor på julklappar. För de allra flesta går presenterna på 1000 till 3000 kronor men det kan också bli betydligt mer, visar undersökningen.

– Var åttonde svensk senior köper julklappar för minst 6000 kronor, det är uppseendeväckande. Här sker en gigantisk överföring av förmögenhet mellan generationerna, varje år, säger Mathias Lang, vd för Smart Senior i ett pressmeddelande.

Undersökningen visar att de flesta inte kommer att spendera mer pengar än tidigare år och cirka 25 procent kommer att handla julklappar för en mindre summa än förra året.

– Dock är seniorerna i Sverige en köpstark målgrupp som gärna spenderar pengar på upplevelser, hälsa och välmående, resor samt på sina närmaste familjemedlemmar, säger Mathias Lang.

För de seniorer som önskar sig en egen julklapp är det upplevelser, såsom vinprovning eller en spa-vistelse, som står högst på önskelistan.

 

Frida Mrad
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss