A-
A+

Tidningsledare kräver mer optimism och långsiktig klimatpolitik

Photo/Olivier Matthys) FS114

En långsiktig klimatpolitik och ett upprop om att politiken ska bli mer visionär och optimistisk. Det är några av önskemålen bland ledarna i dagens tidningar. Läs mer i E55:s ledarsvep.

Sarah Carlsson

Göteborgs-Posten lyfter fram riskerna med att lämna över ansvaret för klimatet till experter och domstolar. Det skulle sätta demokratins kontrollmekanismer ur spel. Klimatfrågan kräver långsiktig politik skriver Karin Pihl. 

Även Dagens Industri berör klimatet i dagens ledare. Gustaf Reinfeldt eftersöker ett “helhetsgrepp om det politiska budskapet” och vill se en förändrad politisk ambition som rymmer klimat, teknik, jobb och ekonomi. Det bör göras i en optimistisk anda med långsiktiga visioner. 

I Aftonbladet riktar man blicken mot barn och ungas psykiska hälsa. Kritik riktas mot makthavarna i Stockholm där man planerar att spara in på barn- och ungdomspsykiatrin. Regionen lägger dock fram det som en “satsning”, skriver Zina Al-Dewany. 

Dagens Nyheters Erik Helmerson skriver om en “kyrkohistorisk brytpunkt” där Katolska kyrkan går igenom en djup kris och splittring. Kanske hade påven för bråttom i sin jakt på enighet? 

Sarah Carlsson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss