A-
A+

Så gör du ett bostadsklipp nu

Har du råd, köp en 2:a över gården, utan hiss på Östermalm. Det rådet ger Östermalmsmäklaren Richard Lagerling.

e55

Den svajiga bostadsmarknaden har skapat ett guldläge för köpstarka bostadsspekulanter. Kvadratmeterpriset på Östermalm har sjunkit och en 2:a som tidigare kostade 120 000 kronor per kvadratmeter och till och med mer ibland går att fynda för runt 100 000 kronor per kvadratmeter, skriver SvD Näringsliv.

Det är fortfarande oerhört mycket pengar, men ska man tro Richard Lagerling, som sålt lägenheter på Östermalm under många år, kan det bli en riktigt bra affär på sikt. Och det är något som bland annat utlandssvenskar har upptäckt. De behöver sällan sälja en bostad innan de slår till och köper.

       LÄS MER: Här är tillgången som är lönsammare än aktier

Men även välbärgade barnfamiljer som behöver större lägenhet finns bland de som köper just nu. Paradvåningar som tidigare sålts för 25 Mkr går nu att hitta för 20 istället och det lockar inte minst entreprenörer, skriver SvD Näringsliv.

Richard Lagerling har ett konkret råd för den som går i köptankar och det är att leta efter lägenheter med någon brist.

–Kan man tänka sig att leva utan balkong, eller bo på första våningen så går det att göra fynd. Jag skulle köpa en tvåa över gården, utan hiss, för den kategorin lägenheter har ett större prisglapp i förhållande till den övriga marknaden än vad jag någon gång sett, säger han till SvD Näringsliv.

 

LÄS ÄVEN: Forskare varnar: Finansministern har fel om Sveriges ekonomi
LÄS ÄVEN: SL:s nya höjning slår mot pensionärer
LÄS ÄVEN: Dolda arvoden till SBAB-höjdare

 

 

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss