A-
A+

Så svindlades familj på 900 000 kronor

Rättvisan hann ikapp bedragarna, men de hann dock svindla många offer på pengar innan dess. Foto: Arkivbild
BedrägeriNews55

En bedrägerihärva har nystats upp och det har kommit fram att många har blivit lurade på ansenliga summor pengar. Det rapporterar SVT Nyheter.

Annelie Sandström

Det är i Värnamo som en omfattade bedrägerihärva har nystats upp. Över 40 personer har blivit lurade på hundratusentals kronor var, uppger SVT Nyheter.

Nyligen har det rättsliga efterspelet ägt rum och två män har dömts till fängelse för grovt bedrägeri.

De drabbade lurades att göra en ny sorts investering hos en bilfirma i Värnamotrakten.

Det gick ut på att investera 300 000 kronor för att importera bilar och sedan få tillbaka pengarna inom några månader plus en förtjänst på runt 50 000 kronor, enligt SVT Nyheter.

– Jag gjorde min research, kollade upp att det var ett riktigt företag som hade gått med förtjänst det senaste året, säger en av de drabbade till SVT Jönköping.

Han och hustrun gick till banken och tog lån på 900 000 kronor. De sålde även sin lägenhet i tron om att de snabbt skulle få tillbaka pengarna och att de då skulle kunna investera i ett hus i Jönköping som de alltid velat.

Men det visade sig att de varken fick tillbaka sina pengar för lånen eller den utlovade förtjänsten.

– Vi trodde inte att det var sant, att någon kunde lura en på sådana enorma summor. Jag och min fru bara satt och grät, säger mannen till SVT.

Skuldsatta tolv år framåt

De fick istället köpa ett hus i en annan kommun i länet och använde alla sina besparingar för att betala av lånen. De har fortfarande runt en halv miljon kronor kvar att betala, vilket väntas ta tolv år.

Nu har två män dömts till fängelse för grovt bedrägeri. Den ene till två och ett halvt år och den andre till ett år och tre månader. Ytterligare två män som varit involverade i svindleriet har dömts till dagsböter.

– Jag tror inte att vi någonsin kommer att få tillbaka pengarna. Även om en av männen dömdes att betala tillbaka så har han redan en miljonskuld hos Kronofogden, konstaterar offret.

0
Annelie Sandström
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss