News55

Därför måste marginalskatten sänkas

Artikelbild
Petra Lundgren
Petra Lundgren
Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 18 jan. 2022

LEDARSVEPET 18/1 Sänkt marginalskatt, feltänkt om Coronakommissionen och ökade kostnader för husbygge. Det är några ämnen på ledarplats i svensk dagspress i dag.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Coronakommissionens slutbetänkande ska presenteras i slutet av februari och Aftonbladet jämför det hela med att “dela ut poäng i en fotbollsmatch efter första halvlek”. Kommissionen vet inte hur pandemin slutar eller hur omikronvågen går. Ändå ska regeringen, myndigheter och andra få sin dom på hur de hanterat pandemin. Feltänkt från början tycker Aftonbladet. 

Svenska Dagbladet skriver också om Coronakommissionen. Regeringskansliet har vägrat att lämna ut dokument som visar hur regeringen hanterat pandemin. Ledaren skriver att regeringens arbete under pandemin saknar dokumentation. 

Det blir ännu dyrare att bygga hus och det är regeringen som ligger bakom, konstaterar Expressen. Trots att politikerna tycker att det är dyrt så höjs priset igen med fler dokument. Dit hör klimatdeklarationen som införts från årsskiftet och som tros kosta minst 30 000 kronor. 
Sjukvården är ansträngd, inte minst under coronapandemin, och Dagens industri tycker att regeringen borde se till att de som arbetar i vården och vill arbeta mer kan göra det utan att det mesta går bort i skatt. Förslaget är att sänka marginalskatten.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS