A-
A+

Norwegian ställer in avgångar

Norwegian ställer in avgångar på grund av att flygteknikerstrejken har eskalerat. Danska Börsen kommenterar Jyske Banks köp av Handelsbankens danska verksamhet. WSJ skriver att det ekonomiska slaget mellan Europa och Ryssland har gått in i en ny fas.

Thomas Helsing

Igår vann president Emmanuel Macrons koalition i det franska parlamentsvalet men tappade sin majoritet. Macrons koalition fick 245 platser i nationalförsamlingen. Det hade behövts 289 för att få en majoritet. Financial Times konstaterar att de kommande fem åren kommer att se väldigt annorlunda ut för den franske presidenten medan Wall Street Journal menar att det är ett hårt slag mot Macrons agenda för företagande. 

Wall Street Journal tar också upp att det ekonomiska slaget mellan Europa och Ryssland gått in i en ny fas. Detta sedan Tyskland beslutat att starta upp kolkraftverk igen och erbjuda incitament för att få tyska företag att minska sin gaskonsumtion.

Vi håller oss kvar i Tyskland där Handelsblatt idag varnar för att Tyskland är “farligt beroende” av kinesiska råvaror. I spåren av pandemin och Ukraina-kriget behöver Tyskland omdefiniera sin nationella säkerhetsstrategi och tidningen nu skriver vidare att beroendet av andra länders råvaror är en utpressningspotential.

Vidare norrut till Danmark där affärstidningen Börsen skriver om Jyske Banks förvärv av Handelsbanken i Danmark. Man konstaterar att Jyske Bank-aktien “blomstrar” efter köpet och citerar bankens CEO Anders Dam som bland annat säger att “aktieägarna har lidit”. 

I Norge kom besked nu på morgonen att flygbolaget Norwegian ställer in avgångar till följd av flygteknikerstrejken som nu eskalerat. Tidningen Dagens Näringsliv skriver att bolaget hittills ställt in fyra avgångar och utesluter inte att det kan bli fler.

2
Thomas Helsing
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss