A-
A+

Silicon Valley-bedragaren kan få uppskov igen

Elizabeth Holmes i samband med fredagens domstolsförhandling.
Elizabeth Holmes i samband med fredagens domstolsförhandling.
EkonomiTT

Den amerikanska Silicon Valley-svindlaren Elizabeth Holmes, som i fjol dömdes till elva års fängelse för bedrägeri, ska infinna sig i fängelset i april – om inte rätten beviljar hennes begäran om att förbli fri i samband med att hon överklagar domen, rapporterar Bloomberg.

Theranos-grundaren Elizabeth Holmes gjorde i fredags vad som kan vara hennes sista framträdande i rätten innan hon börjar avtjäna sin elvaåriga fängelsedom. Hon begär dock att förbli fri mot borgen så länge hennes process att överklaga domen pågår.

Fängelsedomen kom i november förra året, men eftersom Holmes då väntade barn fick hon uppskov och ska enligt nuvarande plan överlämna sig till myndigheterna den 27 april. Holmes begäran om ytterligare uppskov sker delvis på grund av hennes två små barn.

Överklagandet kan ta upp till två år.

Domaren Edward Davila menar att rätten måste avgöra om det finns en risk för att Holmes kommer att försöka fly om hon fortsätter att vara på fri fot – i synnerhet ljuset av att hon tidigare anklagats för att ha planerat att fly landet i januari 2022.

Åklagarna anser att domaren redan gett Homes "generöst" med tid att infinna sig hos myndigheterna.

Davila säger att han kommer att meddela sitt beslut i frågan första veckan i april.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss