News55

USA: Tredje dos för äldre rekommenderas

Artikelbild
Rikard Jansson
Rikard Jansson
Uppdaterad: 20 sep. 2021Publicerad: 20 sep. 2021

Rådgivande panel till den amerikanska läkemedels- och livsmedelsmyndigheten rekommenderar en "booster", alltså en tredje dos för den äldre delen av befolkningen och högriskgrupper. Här är topprubrikerna från utländsk affärspress.

ANNONS
ANNONS

I USA toppar Wall Street Journal med att det amerikanska läkemedels- och livsmedelsverket röstade för en tredje vaccindos, en så kallad booster, för den äldre delen av befolkningen och de som utgör högriskgrupp. Den rådgivande panelen ser dock inte något behov av en tredje dos för den övriga befolkningen. Beslutet togs trots att Deltavarianten spridit sig i landet.

Affärstidningen tar också upp hur naturgaspriserna rusar trots att det är många månader kvar till vintermånaderna då priset vanligtvis brukar gå upp.

Financial Times rapporterar om att Australien och Frankrike fortsätter att gräla över stoppad ubåtsorder. Det är Frankrike som tidigare fått order från Australien om den viktiga leveransen för försvaret men allt har kommit på skam efter nyheten förra veckan om att USA, Storbritannien och Australien ingår försvarssamarbete riktat mot Kina där atomubåtar är en viktig del. 

I Tyskland uppmärksammas valet där De gröna förlitar sig på SPD. De grönas partiledaren Annalena Baerbock avvisar alla spekulationer om en svartgrön allians. Hon vill istället styra med SPD. Tyskarna går till valurnorna den 26 september. Den nuvarande förbundskanslern Angela Merkel går i pension efter valet.

Norska Dagens Näringsliv uppmärksammar nattens ras på Hongkongbörsen. Marknaden är oroad över hur nära fallrepet den kinesiska fastighetsutvecklaren Evergrande är. Evergrande har för övrigt skulder på 2700 miljarder kronor, motsvarande mer än halva Sveriges BNP. Flera av de asiatiska börserna höll stängt under måndagen.
I Danmark uppmärksammar tidningen Börsen att landet har en ny etta bland  riskkapitalfonder. Det är Heartcore Capital som seglat upp på tronen efter att ha dragit in 1,5 miljarder danska kronor från institutionella investerare och entreprenörer.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

ANNONS