A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Så kan du som är 60plus få bättre vardagsekonomi

Native ArticleNews55

60pluslånet gör att du som äger ditt boende, och är över 60 år, kan frigöra pengar från bostaden utan att behöva sälja.

e55

Pensionen ska vara ett nytt och spännande kapitel i livet och inte ett avslut på något som tidigare var bra. Efter ett långt yrkesliv ska man ha möjligheten att kunna göra sådant man inte hade tid med innan och inte begränsas av pengar. För trots en stabil inkomst och ofta ett högt värderat boende beviljar bankerna sällan låneansökningar från pensionärer för att pensionsinkomsten inte täcker månatlig ränta och amorteringar.

Därför finns 60pluslånet

60plusbankens 60pluslån™ är till för dig som är 60plus och äger ditt eget boende och du får din bostads värdeutveckling utbetald i pengar utan att behöva sälja. När banken säger nej vill 60plusbanken kunna hjälpa målgruppen 60plus till en bättre vardagsekonomi och ökad livskvalitet. 

A picture containing person

Description automatically generated

Så har 60pluslånet hjälpt pensionärer

Med 60pluslånet™ fick Hans större marginaler i ekonomin och kunde bibehålla den livsstil och levnadsstandard han haft under sitt yrkesliv även nu som pensionär. Juliette som älskar utflykter kunde köpa en ny bil när den gamla gick sönder och Olof kunde köpa ett nytt och större växthus för att fortsätta utveckla sitt stora intresse för odling som han delar med grannen Bengt. 

Så fungerar 60pluslånet

Du betalar ingen löpande ränta eller amortering på 60pluslånet™ så länge du bor kvar i din bostad. Räntan adderas istället till det totala lånebeloppet och betalas tillbaka vid en försäljning. Med en bo-kvar-garanti har du rätt att bo kvar så länge du vill och kan. Med 60plusbankens unika skuldfri-garanti kan du känna dig trygg med att lånet aldrig kan bli större än bostadens värde vid en eventuell och framtida försäljning.

Läs mer om 60pluslånet här

Så vet du om du kan låna

  • Du behöver vara 60 år eller äldre (gäller även medlåntagare)
  • Du behöver äga din egen bostadsrätt eller villa/fritidshus
  • Din bostad behöver vara värderad minst 500 000 kronor för bostadsrätt eller minst 900 000 kronor för villa eller fritidshus 
  • Bostaden ska ligga i ett område som haft en stadig prisutveckling över tid 

Så här kan lånet betalas ut

60pluslånet™ kan betalas ut som engångskapital, månadskapital eller som en kombination av båda, ett så kallat kombikapital. Med 60plusbankens lånespecialister får du hjälp att hitta den lånelösningen som är bäst anpassad efter din livssituation och vad du vill göra. 

  • Engångskapital innebär att du lånar en större summa, från 100 000 kr och uppåt 
  • Månadskapital innebär att en valfri summa, från 1000 kronor och uppåt, betalas ut till dig varje månad
  • Kombikapital innebär att du lånar en större summa i kombination med en mindre summa som betalas ut månadsvis under en bestämd tidsperiod

Det lägsta lånebeloppet du kan låna är 100 000 kronor och högsta lånebeloppet är fem miljoner kronor. Din ålder och värdet på din bostad avgör hur mycket du kan låna.

Här kan du ansöka om 60pluslånet

60plusbanken är en del av Bluestep Bank AB (publ), ett svenskt bankaktiebolag med tillstånd att bedriva bankrörelse. 60pluslånet är en kapitalfrigöringskredit, ett lån med bostad som säkerhet. I ett representativt låneexempel på 750 000 kr med rörlig nominell ränta på 4,50% och månatlig kapitalisering, är den effektiva räntan 4,64%, beräknat på 15 års lånetid, inklusive uppläggningsavgift (1 850 kr), administrativ värderingsavgift (1 995 kr) och aviavgift (95 kr/år via autogiro). Exemplet gäller lån med säkerhet i fast egendom, tomträtt eller bostadsrätt. Lånet löper på obestämd tid, är amorteringsfritt och inga ytterligare avbetalningar görs. Total skuld efter 15 år är då 1 471 166 kr(per 2021-10-07).

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss