A-
A+

Så här mycket är Wahlgren-imperiet värt

CelebriteterNews55

En av Wahlgren- och Ingrossofamiljens inkomster kommer från att regelbundet synas i tv-rutan, men det är långt ifrån den enda inkomsten som legat till finansiell grund för dagens familjeimperium.

Viktoria Atladóttir

Annons

Annons

Mellan egna bolag, tv- program, podcasts, regelbundna uppdateringar på sociala medier och programledarroller har familjen Wahlgren ett fullspäckat schema. Sammantaget går familjen med en gedigen vinst per år, hela 75 miljoner kronor, rapporterar Expressen.

Familjens sedelpress

Bianca, med nästan två miljoner följare på Instagram och YouTube, har “en enorm följarskara”, enligt varumärkesexperten Anna-Karin Lingham.

Bianca är, som Expressen beskriver det, familjens verkliga sedelpress. Utöver sina sociala medier har hon grundat sminkbolaget Caia Cosmetics som hon fortfarande är ägare i, samtidigt som hon är aktuell med sin egen talkshow Bianca

Benjamin driver två bolag  Han är aktuell både som artist och som programledare för sitt eget TV-program Benjamin’s och utnämndes senast till Årets tv-personlighet på Kristallen-galan. 

Fördubblad vinst

Bokslutet för Pernilla bolag Picadill AB visade på en fördubblad vinst mellan åren 2019 och 2021. Vinsten har bland annat investerats i fastigheter, både på hemmaplan och i Spanien. Lyxhusen syns i familjens TV-serie Wahlgrens Värld.  

I Wahlgrens värld som sänds på Kanal 5 får tittarna följa Pernilla i sin vardag, och mamma Christina Schollin gästspelar ibland.  

Lingham förklarar att familjens realityserie, samt transparens på sociala medier, kan ha bidragit till familjens popularitet.

 – Några av dem har valt att låta publik och följare få en – till synes – transparent inblick i deras vardag. Det är ovanligt. Talangen i kombination med vardagshändelser ger en kontrast som publiken både kan känna igen sig i och bli fascinerad av, säger Anna-Karin Lingham.

4
Viktoria Atladóttir
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss