News55

Investerare siktar in sig på de "grönaste" oljebolagen

Artikelbild
Rikard Jansson
Rikard Jansson
Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 22 sep. 2021

Efter en massiv kursuppgång för vindkraftsbjässen Ørsted jagar investerare nu de "grönaste" av de "svarta" aktierna i Norden. Det skriver danska Börsen. Här är är dagens omvärldssvep där flera affärstidningar uppdaterar hur investerare ser på Evergrande-krisen i Kina.

ANNONS
ANNONS

Facebooks egna tillsynsnämnd, Oversight Board, uppger att man granskar bolagets praxis kring hur man hanterar högprofilerade användare. Bakgrunden är att man vill säkerställa att praxis inte hanteras inkonsekvent, enligt Wall Street Journal. 

I Storbritannien toppar Financial Times med kinesiska fastighetsutvecklaren Evergrande, som lugnat finansmarknaderna genom att meddela att man avser att betala räntan på sitt obligationslån nu på torsdag. Marknaden har oroat sig för att företaget inte klarat av betala vilket skulle skapa en gigantisk konkurs.

I Tyskland lyfter Handelsblatt att företagen investerar för fullt. Investeringarna uppgår till 3,1 biljoner euro, vilket innebär att investeringarna nu ligger på sin högsta nivå sedan högkonjunkturen 2007. I Europa ligger Deutsche Telekom högt.

Även i Norge toppar krisen kring kinesiska Evergrande nyheterna. DNB Asset Managements tradingchef Mathilde Nordby Jensen menar att marknaden väntat på att något likt detta skulle hända. Hon tror att de kinesiska myndigheterna kommer att presentera ett räddningspaket för att säkerställa att situationen inte förvärras. 

Efter en massiv kursuppgång för vindkraftsbjässen Ørsted jagar investerare nu de “grönaste” av de “svarta” aktierna. Det skriver danska Börsen. Nordiska olje- och gasföretag, som här betecknas som “svarta” aktier, har stora ambitioner inom förnybar energi, och investerare kommer att satsa på de “grönaste” av de “svarta” aktierna, skriver tidningen. 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

ANNONS