A-
A+

Här är hedgefondernas nya mål i jakten på avkastning

EkonomiNews55

Hedgefonder är branschens senaste försök att jaga avkastning och det tas upp i dagens Financial Times. Läs mer i dagens omvärldssvep.

Mats Hård

Annons

Annons

I USA toppar Wall Street Journal sin tidning med Afghanistan. Talibanerna tillåter nu 200 amerikaner och andra utländska medborgare att lämna Kabul och flyga till Qatar.

I Storbritannien och Financial Times är hedgefonderna på tapeten. Fonderna tar nu klivet in i tech-världens epicentrum Silicon Valley genom privata affärer. Detta är branschens senaste försök att jaga avkastning. 

I Tyskland tar den ledande affärstidningen Handelsblatt upp frågan om lastbilsbranschens framfart. Antalet lastbilar på tyska vägar överstiger nivån före pandemin och ett slut på lastbilsbommen är inte i sikte, konstaterar tidningen

I Danmark tar Börsen upp frågan om överkvalicerade akademikers väg till okvalicerade jobb. “Arbetsgivare är mycket skeptiska till överkvalificerade akademiker”, uppger en expert. Samtidigt är många nyutexaminerade för kräsna i sin jobbjakt, skriver tidningen.

I Norge är finansmannen Kjell Inge Røkkes Aker Biomarine i fokus. Bolaget har presterat tre nedslående kvartal i rad i år och nu vinstvarnar bolaget. Aktien faller också på Oslobörsen. 

Mats Hård
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss