A-
A+

Flygbolag hotas av konkurs

InrikesNews55

LOKALTIDNINGSSVEPET 25/1 På en ort hotas ett flygbolag av konkurs, på en annan satsas det på nya lågprislinjer. Det är några av rubrikerna i dagens lokalpress.

Annelie Sandström

Med omedelbar verkan pausas alla flygningar mellan Halmstad och Arlanda. Flygbolaget som trafikerat sträckan, Air Leap, riskerar konkurs och har begärt företagsrekonstruktion, rapporterar tidningen Hallandsposten.

– Vi har bedrivit trafik under hela pandemin och det har gått i vågor, under vågorna har vi knappt haft några passagerare och i stort sett klarat oss utan statligt stöd. I den här vågen har vi inte fått något stöd alls. Det gör att vi till slut varken har medel eller lust att fortsätta, vi ser inget slut på det här, säger Jon Melkersson som är vd för Air Leap till Hallandsposten.

Om flyg handlar det även om i Baromtern. Men här satsas det istället – snart kommer nya lågprislinjer till Växjö flygplats, skriver Barometern. Tidningen har i samband med detta gjort en granskning av hur flygbiljetterna kan vara så billiga och hur lågbudgetflygbolagen har tagit över Europa.

Ett stort fastighetsbolag säljs i Umeå. Det är nio bostadsfastigheter som omfattas av affären och dessa ligger på områdena Haga, Sandbacka, Teg och Väst. Den totala bostadsarean är på 3 340 kvadratmeter fördelade på 52 lägenheter plus 100 kvadratmeter lokaler. Utgångspriset ligger på 87 miljoner kronor. “Det är inte vanligt med affärer av den här storleken”, konstaterar mäklaren som intervjuas av Västerbottens-Kuriren.

Upsala Nya Tidning berättar att förtroendet för kärnkraften är rekordhögt. Forsmark kärnkraftverk har ett stort förtroende hos medborgarna i Östhammar, Tierp och Älvkarleby kommuner, skriver tidningen och hänvisar till en undersökning av Demoskop som mäter förtroendet vart annat år.

Annelie Sandström
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss