News55

Expressen: Håll dörren till regeringskansliet stängd

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 26 okt. 2021Publicerad: 26 okt. 2021

LEDARSVEPET 26/10 Dagens ledarsidor präglas till stor del av Sverigedemokraterna och deras relation till Moderaterna.

ANNONS
ANNONS

Det är många som verkar utgå från att SD vill sitta i en regering, men då har de missat vad partiet verkligen säger. Det menar DI:s Tobias Wikström. “En regeringsmedverkan i proportion till SD:s storlek skulle kräva uppemot 100 anställda personer i olika tunga politiska roller, något som SD inte klarar att fylla”, skriver Wikström. Och där verkar Moderaterna och SD vara överens. 

I Expressen har man en annan uppfattning. Där skriver ledarsidan att “Sverigedemokraterna propsar på att få sitta i regeringen”, men att M och KD måste hålla dörren till regeringskansliet stängd. Ledarsidan listar flera anledningar, som att SD står inte bakom klimatmålen, de är kritiska till EU och att de har problem med att hitta kompetenta personer. 

GP:s Håkan Boström tycker å sin sida att kritiken mot Moderaterna och SD-samarbetet är tunn. Han menar att den politiska kartan har ritats om och att det enda sättet att styra för M är att samla oppositionen till höger. “Kritikernas fixering vid SD-samarbetet missar huvudpoängen. I hela västvärlden har högern förändrats – för att den politiska verkligheten förändrats”, skriver Boström. 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS