A-
A+

DI: Detta kan skada svensk ekonomi

Ekonomi, affärer och finans, Politik, PrivatekonomiNews55

LEDARSVEPET: En ny skatt kan skada svensk ekonomi och ge snedvriden konkurrens. Det framgår av Dagens Industris ledare.

Petra Lundgren

Annons

Annons

Aftonbladets ledare tar upp faran med att politiker vill styra media. I det här fallet handlar det om en motion från Miljöpartiet som ett 30-tal partimedlemmar ställt sig bakom. De vill styra SVT:s nyhetssändningar för att få mer fokus på klimatfrågor. En riksdagsledamot drog senare tillbaka sitt stöd för motionen och partistyrelsen har tagit avstånd från den. 

Expressen lyfter maktkampen kring kärnkraftens framtid som pågår i Europa. Var Sverige står i frågan är det dock ingen som vet. Sverige har till exempel inte skrivit ett brev som klassar kärnkraft som ett hållbart alternativ. Enligt energiminister Anders Ygeman handlar det bland annat om att det varit ont om tid. Rent löjligt anser ledaren som kritiserar en dysfunktionell regering där S och MP drar åt olika håll. 

Dagens Industri skriver att riskskatten, om den införs, kommer att vara till skada för svensk ekonomi. Ledaren anser också att den kommer att ge en snedvriden konkurrens på bankmarknaden. Riskskatten är tänkt att dra in fem miljarder kronor per år. Dagens Industri bedömer att det är entreprenörer och bolånekunder som kommer att få betala. 

Göteborgs-Posten är kritisk till hur kinesisk censur börjar sprida sig utanför landets gränser och anser att det är privata företag som utför “det smutsiga jobbet” åt regimen. Den kinesiska marknaden är stor vilket gjort att techbolagen inte ser digital öppenhet som lika viktigt längre. Apple har till exempel plockat bort virtuella privata nätverk från digital butik för att få fortsätta att finnas i Kina. 

Petra Lundgren
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss