A-
A+

Det blir dyrare att sälja sin bostad i Norge

Native ArticleNews55

OMVÄRLDSSVEPET 22/11 Det blir dyrare att sälja sin bostad i Norge. Coronasmittan skjuter i höjden i Danmark. I Tyskland gör JP Morgan allvar om att konkurrera med de tyska storbankerna om de viktigaste kunderna.

Rikard Jansson

Annons

Annons

Kina har gjort nya tester av missiler med fem gånger ljudhastigheten över Stilla Havet. Det rapporterar Financial Times. Missilerna har förmåga att bära kärnvapen. Amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon är fortfarande häpna över de tekniska framstegen som Kia gjort och menar att tekniken är mer avancerad än den som Ryssland eller USA besitter. Syftet med den senaste provskjutningen är oklar då missilen inte verkade ha något uppenbart mål.

Wall Street Journal skriver att kongressen har antagit ett paket på 2 biljoner dollar som ska gå till utbildning, hälsovård och klimat. Röstsiffrorna visade att demokraterna nu till slut har lyckats enas, men nästa utmaning blir att ta förslaget genom senaten där det väntas bli en tuffare omröstning på grund av jämnare mandat mellan demokraterna och republikanerna.

Av lagförslaget som WSJ har tagit del av kräver demokraterna ett enhetligt program för förskoleverksamhet, som begränsar barnomsorgskostnaderna för många familjer, förhandling för att få billigare receptbelagda läkemedel och utökade skattelättnader för att minska koldioxidutsläppen. Dessutom höjda skatter för vissa företag och amerikaner med hög inkomst.

USA:s största bank JP Morgan Chase vill ta marknadsandelar i Europa, med särskilt sikte inställt på den tyska marknaden. Det skriver Handelsblatt. Banken utökar just nu sitt erbjudande till tyska medelstora företag som redan är JP Morgan-kunder i USA. Därmed blir de direkta konkurrenter till bankjättar som Deutsche Bank och Commerzbank.

Coronasmittan skjuter i höjden i Danmark rapporterar Börsen. Smittan är nu i nivå med den värsta veckan under förra året. Antalet intensivvårdade och hastigheten i dödstalen är dock lägre jämfört med nämnda jämförelsevecka.

Norska Dagens Näringsliv rapporterar om att det kommer att bli dyrare att sälja en bostad i Norge.  En ny lag innebär att bostaden inte längre kan säljas “som den är”. Nya tillståndsrapporter gör det dyrare. En bostadssäljarförsäkring kan också göra affären dyrare.

Rikard Jansson
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss