News55

Därför bråkar Storbritannien och Frankrike

Artikelbild
Petra Lundgren
Petra Lundgren
Uppdaterad: 26 nov. 2021Publicerad: 26 nov. 2021

OMVÄRLDSSVEPET 26/11 Storbritannien och Frankrike har hamnat i luven på varandra. Detta och mycket annat rapporterar utländsk affärspress om i dag.

ANNONS
ANNONS

Storbritannien och Frankrike bråkar efter migrant-tragedin där 27 personer dog efter att ha försökt korsa engelska kanalen i en flotte som punkterats. Det rapporterar Financial Times. Händelsen har lett till att Frankrikes inrikesminister inte kommer att träffa sin brittiska motsvarighet i helgen som planerat, rapporterar AFP. Beslutet sker som en protest mot Boris Johnson då han har begärt att Frankrike ska ta tillbaka alla migranter som har korsat Engelska kanalen.

Marknaderna faller idag efter att investerare oroas över den nya covid-19-varianten som har upptäckts i Sydafrika. Aktier inom resebranschen och även oljan backar. Detta samtidigt som amerikanska statsobligationer stiger kraftigt. Det skriver Wall Street Journal idag.

Handelsblatt rapporterar om ytterligare problem för revisorerna på EY som skött revisionen åt tyska fintechbolaget Wirecard som är under utredning. EY misstänks ha godkänt boksluten med uppsåt. Tillsynsorganet Apas utreder nu fler anställda på revisionsbolaget än vad som tidigare varit känt, sju i stället för tre. KPMG har funnit att det saknas 1,9 miljarder euro i Wirecards kassa. EY och revisorerna nekar till anklagelserna.

I danska Börsen konstaterar chefstrategen Fredrik Engholm att generella räntehöjningar riskerar att slå hårt mot danska aktier nästa år. Han ser ett tydligt mönster i den senaste tidens stora kursuppgång. 

Norska Dagens näringsliv toppar med att oljepriset faller och att den norska kronan försvagas kraftigt mot den amerikanska dollarn. Oron på marknaden beror på att en ny och ännu mer smittsam coronavariant upptäckts i Sydafrika. På fredagsmorgonen föll priset på olja med runt 2,5 procent till ungefär 80 dollar fatet. 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS