A-
A+

Biden: Dessa måste vaccinera sig

Ekonomi, Politik, UtrikesNews55

I USA kommer att det blir krav för personer som är anställda federalt eller som arbetar för arbetsgivare som har 100 anställda eller fler att vaccinera sig. Det uppger president Joe Biden, enligt Wall Street Journal. De anställda kommer också att testas veckovis. Syftet är att få stopp pandemin.

Mats Hård

Annons

Annons

Även i Storbritannien toppar den ledande affärstidningen Financial Times med Joe Biden. Tidningen uppger att Biden kommer att ringa den kinesiska presidenten Xi Jinping i syfte att återställa de två ländernas ansträngda relationer. 

Tysklands ledande affärstidning Handelsblatt har fokus på det stundande valet till förbundsdagen. CSU:s ledare Markus Söder varnar för SPD och dess ledare Olaf Scholz. Söder menar att Scholz kan driva igenom saker som Merkel motsatt sig såsom eurooobligationer. Bayerns premiärminister anklagar SPD-kandidaten för att vilja skapa ett EU med gemensamma skulder. 

I Danmark toppar affärstidningen Börsen med aktier som gynnats av trenden att människor stannar hemma och som nu fallit.

I Norge toppar Dagens Näringsliv med skattefrågor. Skeppsredaren Thomas Wilhelmsen, som är en av Norges rikaste män, är kritisk till skatterabatten på Oslobörsens tillväxtlista Euronext Growth. “Jag tycker det är fel att du skall kunna investera skattebaserat”, säger han till tidningen.

Mats Hård
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss