News55

Aktiestrateger är fortsatt positiva till börsen

Artikelbild
Rikard Jansson
Rikard Jansson
Uppdaterad: 24 sep. 2021Publicerad: 24 sep. 2021

AKTIESVEPET Placera ser fortsatt uppsida i en av Stockholmbörsens aktier som har gått bra på börsen under pandemin. Aktiestrateger är fortsatt positiva till börsen. Dagens aktiesvep innehåller också idag en analytikerhöjning och en sänkning av två tungviktare på börsen.

ANNONS
ANNONS

Stockholmsbörsen har inlett svagt nedåt på fredagen efter gårdagens rejäla uppgång. Vid 13-tiden hade fallet utökats där OMXS30-indexet var ner 1,1 procent. Dometic handlas svagt uppåt på negativ börs efter positiva ordalag från Placera, som du kan läsa nedan:

Dometicaffär gillas av analytikerna

Fritidsproduktsbolaget Dometics köp av amerikanska Igloo visar att bolaget är allt annat än ett cold case, skriver Placera.

Affären har gillats av analytikerkåren och uppsidan är nu på 30 procent. Att gapet är så pass stort beror på att Dometics Q2-rapport i somras inte mottogs väl.

”Aktien reagerade tydligt negativt på den lilla besvikelsen och det hjälpte inte att Juan Vargues vittnade om en rekordhög ordstock och om optimism kring efterfrågan i höst, trots komponentbrist och fraktproblem. Kursen är nu 12 procent lägre än inför det andra kvartalets rapport och värt att notera är även att den ligger under nivån där Dometic i somras tog in 3,3 miljarder kronor i en emission med syfte att ladda bössan för framtida förvärv”, skriver Placera.

Beaktat tillväxtambitionerna och kurssvackan anser Placera att det är rätt tid att plocka in bolaget i portföljen.

”Vi tror att Dometic kan ha en flerårig period med bra tillväxt framför sig där ytterligare förvärv adderar vinsttillväxt som inte ligger i prognoserna idag. Sommarens kurssvacka har öppnat ett bra långsiktigt köptillfälle”, skriver Placera.

Sänkt rek för Volvo – höjd för Assa Abloy

ANNONS

Bland aktier som idag får sänkta rekommendationer märks Volvo. Det är Stifel sänker lastbilsjätten till behåll (köp), med riktkurs 210 kronor. ABG Sundal Collier höjer å sin sida Assa Abloy till köp (behåll).

Aktiestrateger fortsatt optimistiska

Den här månadens svaghet i europeiska aktier har gjort lite för att dämpa optimismen bland strateger. Det framgår av Bloombergs månatliga undersökning hos strateger.

Med ännu en stödjande vinstsäsong på gång väntar marknadsbevakarna att effekterna av Evergrandes elände och Fed:s tapering-signal snabbt kommer att glömmas bort.

Sammanställningen av undersökningen visar att strateger tror att det breda europeiska indexet Stoxx Europe 600 Index stiger med cirka 3 procent till slutet av året från onsdagens stängning. Det skulle ta indexet tillbaka till rekordhöjderna i augusti.

“Vi förväntar oss att avkastningen mellan nu och slutet av året kommer att drivas av resultat, snarare än betydligt högre multiplar”, säger UBS-strateg Nick Nelson, vars Stoxx 600-mål på 510 är det högsta i undersökningen, vilket innebär en uppgång på cirka 10 procent.

ANNONS
Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

ANNONS