A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Så här ser partiernas chanser ut i kommande riksdagsval

I september nästa år är det riksdagsval i Sverige och experter menar att det kan bli riktigt spännande. Fler engagerar sig i valet och du kan spela på vilket parti du tror får flest röster.

e55

Enligt Valmyndigheten kommer riksdagsvalet äga rum söndagen den 11 september 2022 och då utses Sveriges riksdag för mandatperioden 2022–2026. Då är det också val till kommun- och regionfullmäktige.

Bilda dig en egen uppfattning

Du kan spela på utgången och vilket parti du tror får högst procentandel av rösterna i riksdagsvalet 2022. Med en oddsjämförelse för Riksdagsvalet 2022 får du en bra bild av vilka partier spelbolagen anser ligger i toppen. Du får oddsen på alla partier och hela riksdagsvalet.

Innan du lägger ett spel och tar del av oddsen är det viktigt att du är påläst. Följ noga de senaste opinionsmätningarna, politiska debatterna och partinyheterna. Kom ihåg att alla opinionsmätningar inte är helt tillförlitliga eftersom alla inte benägna att öppet tala ut om vilket politiskt parti de sympatiserar med. Försök hellre bilda dig en egen uppfattning inför riksdagsvalet genom att göra egna undersökningar och vandra runt i det politiska landskapet för att hitta sådant som det inte talas om eller som andra kanske har missat.

Sett till oddsen och vad spelbolagen tror är Socialdemokraterna förhandsfavoriter att vinna riksdagsvalet, men bortsett från oddsen står partiet inför stora förändringar. I och med statsminister Stefan Löfvens avgång som partiledare på partikongressen i november ska en ny partiledare utses och många vill se finansminister Magdalena Andersson som ny partiledare för Socialdemokraterna. Det finns en risk att partiet tappar i röster och det finns andra partiet som kan slå i underläge.

Vinnaren kan ses som en förlorare

Experter menar att nästa riksdagsval kan bli spännande eftersom utgången är oviss. Det parti som får flest röster kan i mångas ögon ses som den stora förloraren i och med att antalet röster kan vara lägre än vid förra riksdagsvalet. Det parti som ökar mest i antal röster jämfört med tidigare riksdagsval kan å andra sidan ses som den riktiga vinnaren.

Det politiska intresset ökar och tack vare sociala medier går det nu snabbare att nå ut med politisk information till en bred allmänhet. När fler engagerar sig i politiken så ökar också intresset för att rösta. Spela på vilket parti du tror vinner riksdagsvalet och håll koll på oddsen. Sen kan du följa valvakan på TV för att se vilket parti som får högst procent av rösterna.  

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss