A-
A+

Hela denna artikeln är en annons

Gått i pension? Här är 4 tips för att trygga dig själv och dina nära

Alla vill vi gå en säker framtid till mötes. Vi ger fyra tips som hjälper dig trygga framtiden för dig själv och dina nära och kära – även efter pensionen. Så att du kan fortsätta njuta av livet.

e55

Det finns såklart många funderingar när du gått i pension. Hur länge ska pengarna räcka? Vill jag bo kvar eller flytta? Det brukar vara vanliga frågor som inte alltid har ett enkelt svar. Även efter pensionen är behovet av trygghet lika stort men många försäkringar upphör att gälla när du inte längre är yrkesverksam. Detta trots att behovet finns kvar. Vi har därför samlat 4 tips som ger trygghet för dig själv och dina nära, även efter avslutad karriär.  

  1. Se över ditt pensionssparande 

Dina pengar ska fortsätta växa även när du gått i pension. Ett vanligt misstag många gör är att sänka risken för mycket och för tidigt i den delen av sitt pensionssparande man kan styra över själv. Pensionen ska räcka resten av livet och behöver avkastning för att kunna stiga i takt med inflationen. Det här gäller förstås även för dig som vill starta ett helt nytt sparande efter pensioneringen. Det gäller för var och en att hitta rätt balans mellan avkastning och trygghet. Hos Skandia kan du få rådgivning kring ditt fortsatta sparande. Kontakta Skandias kunniga rådgivare här

  1. Se över ditt försäkringsskydd 

I samband med pensionen är det ofta en del försäkringar som upphör även om ditt behov av trygghet är lika stort. Så se över ditt försäkringsskydd. Har du ingen vårdförsäkring kan du teckna en hos Skandia upp till 69 års ålder och behålla den så länge som önskas.  Här kan du läsa mer och ansöka

  1. Extra trygghet med testamente och framtidsfullmakt 

Vad händer om du blir sjuk eller av annan anledning inte längre kan fatta egna beslut? En framtidsfullmakt är ett nytt, personligt alternativ till god man och förvaltare. Genom detta juridiska dokument kan du själv välja vem eller vilka som kan hjälpa dig i frågor som rör dina personliga och ekonomiska intressen. Ett tydligt testamente ökar din och din familjs trygghet och underlättar för dina anhöriga när arvet ska fördelas. Skandia har ett nära samarbete med både Verahill och Familjens Jurist där du som kund hos Skandia kan få rabatt på familjejuridik – läs mer här.

  1. Påverka vad som händer med dina pensionspengar 

Du har stora möjligheter att påverka vad som händer med dina pensionspengar, ifall något händer dig. Att ha efterlevandeskydd knutet till pensionspengarna är viktigt för att dina nära och kära ska få tillgång till dem när du går bort. Har utbetalningarna påbörjats kan du ändra ditt val men som regel krävs hälsoprövning. Läs försäkringshandlingarna för att ta reda på vad som gäller i just ditt fall. Här hittar du vad som gäller om du har tjänstepension hos Skandia. 

Samla din pension hos Skandia och få flera förmåner – läs mer här


Tänk på

Eftersom det här handlar om sparande i någon form vill vi påminna om att en investering i finansiella instrument innebär en risk. Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Informationen utgör inte rådgivning. Du kan dock alltid få råd om placeringar anpassade efter din finansiella situation från en rådgivare.

0
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Be om att bli uppringd

Mejla oss