LEDARSVEPET 10/11 Riksdagen ska rösta om ny statsminister. Aftonbladet anser Ulf Kristersson gör sig bäst som oppositionsledare och Expressen hoppas att Magdalena Andersson inte väljer makten före stränderna.


Mest läst i kategorin
Dagens industri skriver att företagsledare bör fokusera på sin kärnverksamhet och att de på det sättet kan skapa mest samhällsvärde. Ledaren anser också att företagen i första hand bör bedömas utifrån just samhällsvärdet. Elon Musk och Tesla står som exempel.
Göteborgs-Postens ledare tar upp drivmedelspriserna som rusat i höjden och som till största del består av skatt. I klimatdebatten är bensin och diesel stora bovar. Men många på landsbygden är beroende av bil, för att till exempel ta sig till jobbet eller mataffären. En ren politisk symbolåtgärd och inte avgörande för klimatet att de ska betala anser ledarskribenten. Svenska personbilar står globalt sett för en väldigt liten del av utsläppen.
Sydsvenskan tar upp vad som händer vid gränsen mellan Polen och Belarus. Polska regeringen vill ge bilden av att tusentals migranter leds och kontrolleras av beväpnade belarusier. Även Dagens nyheters ledare tar upp detta och menar att det inte är en flyktingkris utan en diktators hybridkrig mot EU.
Ett godståg som spårade ur på Malmbanan har resulterat i stora problem i tågtrafiken. NSD:s ledare vill se ett skyndsamt agerande från regeringen och Trafikverket för att rusta upp banan. LKAB Malmtrafik menar att urspårningen visar på behovet av dubbelspår eftersom leveranskedjan är känslig.
Riksdagen ska rösta om ny statsminister och Aftonbladets ledare tycker att Ulf Kristersson gör sig bäst som oppositionsledare. Ledarskribenten påpekar att han kommit med flera dåliga idéer, bland annat kravet på att avskaffa coronarestriktionerna i april 2020, och att det och annat inte verkar besvära Kristersson.