News55

DI: Därför måste Volvo flyttas hem

Artikelbild
Rikard Jansson
Rikard Jansson
Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 13 sep. 2021

Är det verkligen rätt på lång sikt att ha kinesiska ägare i ett av Sveriges främsta klenoder, Volvo? Den frågan ställer sig DI i dagens ledarsvep som i övrigt bjuder på en bred flora med olika ämnen.

ANNONS
ANNONS

Aftonbladet tar upp ett eventuellt samarbete mellan Moderaterna och Sverigedemokraterna. Tidningen konstaterar att det kommer att kosta för partiledaren Ulf Kristersson

Sveriges andra stora kvällstidning tar upp äldrevården och tillståndet för de dementa. Dagverksamheterna för denna grupp stängdes snabbt när när corona fick spridning i samhället. Tidningen vill att den typen av verksamhet öppnas upp i full skala och att den gärna får byggas ut

Dagens Nyheter har förflyttat sig över Atlanten. Tidningen tar upp Kalifornien och dess system med folkomröstningar. En aktuell omröstning kan innebära att guvernören förlorar sin post. Kalifornien har ett vrickat politiskt system, skriver dagstidningen.

Svenska Dagbladet tar upp Ulf Kristerssons sommartal. Tidningen vill att Moderaterna intar rollen att vara “lagom tuff”. Långtgående förslag ger inte alltid bättre resultat, skriver tidningen och uppmanar partiet att se målkonflikter. 

Dagens industri lyfter upp Volvos ägarbild under ledaren “Volvo måste hem”. Tidningen frågar sig om det verkligen är rätt att långsiktigt ha kinesiska ägare. Slutsaten är att “bolaget måste hem”. 

Sydsvenskan lyfter det norska valet och att det sker krav på oljestopp. Tidningen uppger att det kanske blir ett större skifte i makten. 

Göteborgs-Posten lyfter upp att förorten måste vaccineras. I Angered är bara hälften av befolkningen vaccinerade, vilket tidningen konstaterar skapar mänskligt lidande, hälsomässiga ojämlikheter och driver på coronasmittan. 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

ANNONS