News55

Chefsekonom befarar tio år av negativ avkastning

Artikelbild
Rikard Jansson
Rikard Jansson
Uppdaterad: 17 sep. 2021Publicerad: 17 sep. 2021

Dagens Näringsliv toppar med dystra utsikter från chefsekonomen på Sparebank 1 Markets. Här är dagens toppnyheter från internationell affärspress.

ANNONS
ANNONS

I USA toppar Wall Street Journal med att USA stärker sina band i Stilla havet genom en säkerhets- och handelsöverenskommelse med Australien och Storbritannien. Överenskommelsen innebär också att Australien kommer att få ha kärnvapenubåtar

Över till Storbritannien. Financial Times har kommit över opublicerade inflationsprognoser från ECB. De interna modellerna hos den europeiska centralbanken pekar på att räntan kan gå upp tidigare, inom två år. Det innebär att man närmar sig Federal Reserves prognoser.

I Tyskland överväger finansjätten Cerberus att köpa statens aktiepost i affärsbanksjätten Commerzbank. Huruvida det verkligen blir en affär är inte säkert, och det beror också på valresultatet, skriver affärstidningen Handelsblatt.

I Danmark tar tidningen Börsen upp flera ämnen såsom våldsamt stigande gaspriser, Maersk omvända vinstvarning, att värderingarna på egendomar är föråldrade och att det kommer positiva tecken från USA

Dagens Näringsliv toppar med dystra utsikter från chefsekonomen på Sparebank 1 Markets. Han är rädd för att det kommer att skapas en negativ avkastning i tio år. “Eftersom marknaderna har gått bra tillräckligt länge så är utsikterna riktigt dåliga. Det är det som är så dåligt”, säger han till affärstidningen. Han påpekar också att det är länge sedan börsen föll.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

ANNONS